3ο Δημοτικο Σχολειο Βολου Post Formats

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

 ΦΡΟΝΤΙΔΑ 

Στο σχολείο υπάρχει  εξοπλισμένο Φαρμακείο για αντιμετώπιση μικροτραυματισμών καθώς και αυτόνομος ιατρικός χώρος. Πάντα κάποιος εκπαιδευτικός  του σχολείου με γνώσεις παροχής Πρώτων Βοηθειών   είναι έτοιμος να βοηθήσει αν χρειαστεί.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Τα παιδιά έχουν κοινά διαλείμματα, κατά τη διάρκεια των οποίων όλοι είμαστε σε εγρήγορση και δεν τα αφήνουμε ούτε στιγμή μόνα τους στην τάξη, στους διαδρόμους, στην αυλή.Στο χώρο του σχολείου δεν μπορεί να πλησιάσει κανένα εξωσχολικό πρόσωπο χωρίς άδεια γιατί υπάρχει επιτήρηση και ηλεκτρονικός έλεγχος της κεντρικής αυλόπορτας αλλά και των εσωτερικών χώρων με συναγερμό.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Υπάρχει ουσιαστική και συνεχής συνεργασία οικογένειας και σχολείου. Στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, γίνεται συνάντηση των γονέων με τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι αναλύουν το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν μέσα στη χρονιά. Όποιος γονέας επιθυμεί να συναντήσει κάποιον εκπαιδευτικό, μπορεί να το κάνει είτε κατά τη διάρκεια των  συναντήσεων που ορίζονται μια φορά τον μήνα, είτε εκτάκτως και μετά απο συνενόηση με τον εκάστοτε εκπαιδευτικό της τάξης.  Αν προκύψει κάποιο έκτακτο θέμα, μπορεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον αντίστοιχο εκπαιδευτικό  του σχολείου.
Η επικοινωνία μας γίνεται και μέσα από την ηλεκτρονική μας κοινότητα. Μέσα από το δικτυακό τόπο του σχολείου μας, κάθε γονέας  μπορεί να έχει πρόσβαση στο πρόγραμμα των παιδιών, τις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις μέσω ηλεκτρονικού ημερολογίου.

Log In

Create an account